ArchAeO B.V. | advies@archaeo.nl | T +31 40 2519270

 

Wie zijn wij?

 

ArchAeO is opgericht in 2005 en is gevestigd in Eindhoven. Vanwege onze ruime regionale archeologische en cultuurlandschappelijke kennis zijn wij veelal werkzaam in de zuidelijke provincies. Maar waar het gaat om procesmanagement, aanbestedingen, complexe maatwerkoplossingen en second opinions, werken wij door geheel Nederland. Onze diensten worden eveneens aangeboden in België.

 

De kern van ArchAeO bestaat uit Fokko Kortlang, adviseur en senior-archeoloog en Michiel van der Weele, archeoloog en adviseur.

 

Drs. Fokko Kortlang heeft in 2005 adviesbureau ArchAeO opgericht en is directeur-eigenaar van ArchAeO BV. In zijn ruim 30-jarige loopbaan als veldarcheoloog, onderzoeker, projectleider en directeur van de archeologisch opgravingspoot van de Vrije Universiteit te Amsterdam, heeft hij een groot netwerk en ruime expertise opgebouwd aangaande de archeologie van Noord-Brabant en Limburg.  In wetenschappelijk zin, maar vooral ook op het gebied van archeologische beleidskwesties, ruimtelijke ordening, procesmanagement en maatschappelijke inbedding van het vakgebied is zijn kennis breed. Daarnaast beschikt hij over een zeer ruime expertise op het gebied van (Europese) aanbestedingen en directievoering.  Vanuit deze kennis en ervaring voelt hij feilloos aan welke ondersteuning de opdrachtgever nodig heeft. Fokko kan bij zijn advieswerkzaamheden steunen op een breed en gedegen archeologisch netwerk en een flink portie ervaring. Fokko is onder meer lid van de monumentencommissie Helmond.

 

Drs. Michiel van der Weele is sinds 2008 werkzaam bij ArchAeO. Michiel heeft na zijn studie archeologie eerst als veldarcheoloog en als projectleider gewerkt aan diverse (stadskern)onderzoeken binnen de gemeente Eindhoven en enkele aangrenzende gemeenten. In 2008 heeft hij de overstap gemaakt van de veldarcheologie naar een (beleids)adviserende en ondersteunende rol. Hij is begonnen binnen een regionale overheidsorganisatie en heeft zich daarna bij ArchAeO verder ontwikkeld tot een ervaren archeologisch adviseur. Michiel beschikt over een ruime beleidsmatige ervaring en over een gedegen kennis op het gebied van de archeologie van de provincies Noord-Brabant en Limburg.

 

© ArchAeO 2018